Yüzdeki Ölü Deri Nasıl Çıkarılır?
Yüzdeki Ölü Deri Nasıl Çıkarılır? 2022 Cildiniz vücuttaki en büyük organdır. Ölü cilt hücrelerinin döküldüğü ve alttan yeni hücrelerin içeriden gençleşmiş cildi getirdiği cilt yenileme döngüsünden geçer. Deri hücreleri (keratinositler) 28 günlük bir döngüde dökülür. Bu ölü hücreler epidermise ulaşır ve birkaç gün içinde çıkarılır. Yeni hücreler daha sonra ortaya çıkar ve kaybolan cilt hücrelerinin yerini alır.
Bu ölü deriden kurtulmak için cildinizi fiziksel olarak pul pul dökmek için saatler harcamanız gerekir, bu da cildinizin sivilcelerden , siyah noktalardan ve kırışıklıklardan arınmış olmasını sağlar. Bu aynı zamanda ölü deri katmanlarının altında gizlenmiş olan daha parlak ve pürüzsüz bir cildi ortaya çıkaracaktır. Ölü derinin nasıl oluştuğunu ve ondan nasıl kurtulabileceğinizi anlamak için okumaya devam edin.
Ölü Deri Hücreleri Nelerdir?
Cildimiz, cildi beslemeye yetecek kadar yağ üreten yağ bezleriyle tasarlanmıştır. Deri hücreleri (keratinositler), cildin en üst tabakasında oluşan keratin adı verilen bir protein içerir. Deri hücresinin yaşam döngüsü boyunca, en üst katmana (stratum corneum) ulaşana kadar dermisten epidermise giderler. Bir deri hücresinin ölmesi ve dökülmesi süreci, deskuamasyon olarak adlandırılır ve yaklaşık kırk bin deri hücresi, yaklaşık bir aylık bir deskuamasyon içinde bir saat içinde dökülür.
Yüzdeki Aşırı Ölü Deri Hücrelerinin Sebebi Nedir?
- Cilt Koşulları: Egzama veya sedef hastalığınız varsa, kuru cilt geliştirmeye daha yatkın olabilirsiniz. Ve iklim koşulları, güneşe maruz kalma, kozmetikler ve diğer faktörler durumu sadece sizin için daha da kötüleştirebilir, bu nedenle cildinizin durumunu analiz edebilecek ve buna göre bir çözüm/tedavi önerebilecek bir dermatoloğa danışmanız çok önemlidir.
- Güneşe Maruz Kalma: Güneş ışığı cildinize zarar verebilir ve uygun koruma olmadan dışarı çıkmamalısınız. Güneş ışığı vücudunuzu ve cildinizi kurutur ve kuru bırakır. Bu nedenle, cildinizi güneşin sert ışınlarından korumak için yeterli SPF’li (yönlendirildiği gibi) güneş koruyucuları uygulayın ve yeniden uygulayın.
- Yaşlanmak: Yaşlandıkça, tüm deskuamasyon süreci sonunda yavaşlar. Ayrıca yaşlandıkça cildimiz daha az yağ üretir, bu da kuruluğa neden olur ve bu da ölü deri oluşumunu teşvik eder.
- Uygun Temizlik Eksikliği: Cildinizi temizlemek ve nemlendirmek, sağlıklı kalması için çok önemlidir. Bu nedenle, her gece cildinizi temizlemeyi unutursanız, ölü cilt hücrelerinin olması gerekenden çok daha uzun süre cildinizde kalacağı açıktır. Eski hücrelerin dökülmesi ve yenilerinin oluşması sürecini hızlandıran bir ortam yaratmak için cildinizi sürekli olarak temizlemek çok önemlidir. Bu işlem için engel teşkil eden tüm tıkanıklıkları temizlemek de önemlidir – aşırı yağ, makyaj vb., bu nedenle, uyumadan önce cildinizi temizleme alışkanlığını geliştirin.
- Peeling Yapmaz: Cildinizin tüm dökülme sürecinde yardımcı olması için, özellikle yaşlandıkça, zaman zaman yüzünüzdeki ölü deriyi yeterince temizlemeniz gerekir. Her gün yapmanız gereken bir şey olmasa da, ayda iki kez yapmanız, pul pul dökülme sürecini hızlandırmanıza ve daha taze, daha pürüzsüz bir cilt elde etmenize yardımcı olacaktır. Aşırı ovma, tahrişe ve kızarıklığa neden olabileceğinden, ayrıca zaten azalmış doğal yağları (sebum) yıkayabileceğinden aşırıya kaçmayın.
- Doğru Nemlendiriciyi Kullanmamak: Eksfoliasyon yardımcı olur, ancak nemlendirme de öyle. Anahtar, cildi nemli tutarken tüm ölü cilt hücrelerinden kurtulmaktır. Bu nedenle cildin her temizleme ve peeling seansından sonra iyice nemlendirilmesi önerilir. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici arayın; ve cildinizde dehidrasyon ve akne salgınını önlemek için yağ bazlı ve komedojenik olmayan bir nemlendiriciye gidin. Cilt tipinizi analiz etmek ve size uygun bir nemlendirici seçmek için bir dermatoloğa danışmak her zaman daha iyidir .
- İklim Değişiklikleri: İklim ruh halinizi etkilemez, cildinizi de etkiler. Etrafınızdaki hava kuruysa, cildinizin nemini kaybetmesine ve kuru cilde neden olur. Bu nedenle, bu gibi durumlarda, bir nemlendiriciyi el altında bulundurun ve odada serin bir sis nemlendirici ile uyumayı deneyin.
Cilt tipinize ve cildinizin peeling uyguladığınız kısmına bağlı olarak, kullandığınız peeling peelingi türü değişebilir, örneğin, yüzünüzdeki cilt dirseğinizden daha yumuşak bir fırçalamaya ihtiyaç duyacaktır.
Yüzdeki Ölü Deri Nasıl Temizlenir?
Bu üç adım, ölü deriden kurtulmanıza yardımcı olabilir –
- Temizleme: İlk adım, cildinizi günde iki kez iyi bir temizleyici ile temizlemektir.
- Peeling –Ölü deri hücrelerini ovarak uzaklaştırın! Basit bir buharlama seansı ile başlayın ve ardından kapsamlı bir peeling rutini ile devam edin.
- Nemlendirici –Temizleme ve peeling, ölü cilt hücrelerinden kurtulmanıza yardımcı olur, ancak eski hücrelerin yenileriyle değiştirilme sürecini hızlandırmak için cildinizi nemli ve nemli tuttuğunuzdan emin olmanız gerekir.
Cildinizin beslenmesine yardımcı olmak için yeni bir cilt bakım rejimine uyum sağlamadan önce her zaman bir dermatoloğa danışmanız önerilir.
Sonuçlardan Önce ve Sonra
Ölü Deri Hücrelerinin Oluşumu Nasıl Önlenir?
- Sabununuzu Değiştirmeyi Düşünün: Tüm sabunlar mikropları öldürmeye uygundur, ancak yalnızca birkaçı cildiniz için iyi olan esansiyel doğal yağları ve nemlendiricileri içerir. Bazıları cildinizin sağlığını öldürebilecek, kuru ve susuz bırakabilecek sert kimyasallar içerir. Bu nedenle, sert sabunların, içinde iyi nemlendirici elementler bulunan bir yüz yıkama veya yumuşak bir sabunla değiştirilmesi tavsiye edilir.
- Uzun, Sıcak Duşlardan Kaçının: Sıcak su stres giderici olabilir, ancak aşırı kullanıldığında cildinizin gözeneklerini açabilir ve aşırı kuruluğa neden olabilir ve onu uzun süreli tahrişe karşı savunmasız hale getirebilir. Duşlarınız için ılıman sıcaklıktaki su kullanılması tavsiye edilir, bu da cildinize zarar vermeden rahatlatıcıdır.
- Nemlendiriciyi Bolca Kullanın: Cildinizi nemli tutmak ve iyi nemlendirmek altın bir kuraldır. Cilt tipinize uygun iyi bir nemlendirici kullanın ve düzenli olarak cildinize cömertçe uygulayın. Nemlendiriciyi duştan sonra 3-5 dakika içinde uygulayın, böylece daha iyi emilir ve cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur.
- Soğuk Havada Örtün :Soğuk, kuru hava minimum nemi tutar ve bu nedenle cildinizi iyice nemlendirmek ve örtmek için daha da gerekli hale gelir. Bunun nedeni, ortamdaki havanın cildinize çok sağlıklı bir ortam sağlamaması, cilt tahrişine, çatlamasına ve kuruluğa yol açmasıdır.
- Stresinizi Azaltın: Kaşıntı, kuruluk gibi cilt rahatsızlıklarının stresle daha da kötüleştiği bilinmektedir. Stres hormonlarınızı bozabilir ve cildiniz için iyi olmayan bir dengesizlik yaratabilir. Çok kuru veya çok yağlı – her iki durum da ölü deri hücreleriyle savaşmanızı zorlaştırabilir.
- Minimum Dirençle Tıraş Olun: Kötü tıraş alışkanlıkları cildin kurumasına ve pul pul dökülmesine neden olabilir. Ve kuruluk, deskuamasyon sürecini yavaşlattığı bilinmektedir. Bu nedenle bölgeye jilet sürmeden önce nemlendirici veya aloe vera jeli kullanılması tavsiye edilir.
Doğal Olarak Parlayan Bir Cilt İçin 18 Etkili Cilt Bakımı İpuçları Video
Diğer Blog yazılarımız için Tıklayınız
Kozmetik Markaları için Tıklayınız
İl ve İlçeleri Göre Kozmetik Mağazaları için Tıklayınız
İlgili Aramalar:
Ciltteki ölü deri nasil atilir maske?
Yüzdeki deriyi soymak için ne yapmalı?
Evde cilt soyma işlemi nasıl yapılır?
Peeling nedir ne işe yarar?
Ölü deri nasıl çıkartılır?
Evde Kolay peeling nasıl yapılır?
Cilt soyma işlemi kaç gün sürer?
Hangi krem cildi soyar?
Soyulan ciltte leke kalır mı?
Ölü deriyi en iyi ne temizler?
Evde yüz temizleme nasıl yapılır?
Cilt soyma ne ise yarar?
anında cildi soyan peeling evde
anında cildi soyan peeling
yüzdeki deriyi soymak için
cildi soyan maske tarifleri
cilt derisi nasıl soyulur
lekeleri soyan maske
ayaktaki ölmüş deriler nasıl temizlenir
ayaktaki ölmüş deriler nasıl temizlenir kadınlar kulübü
ayak ölü deri temizleme
yüz derisi neden soyulur
yüz derisi nasıl soyulur
topuktaki sert deri nasıl temizlenir
ayaktaki ölü deri nasıl temizlenir
deri nasıl soyulur
ayakta ölü deri nasıl temizlenir
topuktaki olu deriler nasil temizlenir
ayaktaki kuru deri nasıl temizlenir
ayak altındaki ölü deri nasıl temizlenir
ölü ayak derisi nasıl temizlenir
yüzdeki deri nasıl soyulur
yüzdeki ölü deri nasıl soyulur
ölü deri nasıl soyulur
ayak tabanındaki ölü deri nasıl temizlenir
ayak derileri nasıl temizlenir
ayak topuğundaki ölü deri nasıl temizlenir
cilt lekelerini soyan maske
topuklardaki ölü deri nasıl temizlenir
cildi soyan peeling tarifi
yüzdeki deriler neden soyulur
topuk derisi nasıl temizlenir
ayaklardaki ölü deri nasıl temizlenir
yüz derisini soymak için
ayak topuktaki ölü deri nasıl temizlenir
yüzdeki ölü deri nasıl çıkarılır